maandag 7 februari 2011

Tagounite- Merzouga

Dag 70 -71

Alvorens Dan naar huis gaat, wil ik hem nog de woestijn laten zien. We kiezen daarom de piste van Tagounite naar Merzouga, omdat dat een echte woestijnpiste is die 2 dagen duurt om te overbruggen. Ik wou deze piste al jaren doen, en omdat Dan echt goed overweg kan met de motor, heb ik het volste vertrouwen, dat we er zelfs met de volledige bagage doorgeraken.

De piste begint rotsachtig, maar transformeert na 30 km in de open vlaktes die we zochten, met vlak voor onze overnachtingsplaats een passage van 20 km zeer zacht zand. Omdat onze techniek ondertussen op punt staat, beleven ze er wel lol aan.
Ik raak een enkele keer vast in de duinen voor Tafraoute.We overnachten bij de auberge van Said, een kennis van Peter, die ons waarschuwd voor een stuk 'Fesh Fesh' op de piste morgen. Dit is een soort cementpoeder waar bijna niet over te rijden valt, gelukkig komen we enkel een 6 km lange duinengorgel tegen, waar we ons weer kostelijk amuseren en Dan 2 keer licht ten val komt.
1 van de weinige mensen op de piste


De rest van de piste is zeer panoramisch en makkelijk zodat we zonder brokken in Adrouine geraken, en inchecken bij Nasser Palace (Tip van Roland).

De volgende dagen verkennen we de buurt van Merzouga en de duinengordel van Erg Chebbi, en ditmaal niet zonder de nodige brokken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten