zaterdag 12 februari 2011

Zoektocht naar een nieuwe piste

Dag 78

Peter (van Bikershome) stelde vandaag voor om me te vergezellen op een ritje in de bergen. Leuk, dacht ik, ik was nog nooit met Peter op stap geweest.
Hij stelde voor om naar een verbindingspiste tussen Skoura, en de piste tussen El Kelaa M'Gouna en Tansikht, op zoek te gaan.

Al snel echter, was duidelijk dat Peter, op z', KTM 950R, er een heel ander tempo op na hield dan ik, ik ben meer toerist, hij Parijs-Dakar piloot. Het duurde dan ook niet lang voor Peter gereduceerd was tot een stofwolk aan de horizon, wat makkelijk om volgen was, daar het stof lang bleef hangen.


We probeerden allerlei doodlopende stukjes piste uit, tot we aan een oued kwamen en Peter zei: "wacht jij hier maar even, ik kom zo terug".

Na een half uur begon ik te vermoeden dat hij wel eens niet zou terugkeren, ik had namelijk gegrapt dat het te moeilijk werd voor mij, en dat ik wel zou terugkeren, waarschijnlijk een misverstand.
Ik zette de achtervolging in, nu ondertussen bijna een uur later, waarbij ik goed zijn spoor kon volgen en af en toe een pijl met m'n naam bij op de grond schreef, moest hij toch op zoek zijn naar mij.

De piste was echter bijna onberijdbaar (voor mij dan toch), al jaren bijna ongebruikt en met een paar technische passages.


Gelukkig verbeterde het spoor hogerop tot een redelijke piste die inderdaad aansluiting vond op de hoofdpiste El Kelaa M'Gouna - Tansikht, zodat ik veilig en wel terug op de asfalt kwan. Tot daar was het spoor van Peter duidelijk zichtbaar, maar geen Peter te zien.

Ik ben dan maar een hapje gaan eten en heb Zineb gebeld dat ik eraan kwam. Wonderwel kwamen Peter en ik bijna gelijktijdig terug aan bij Bikershome. So all's well that ends well!

2 opmerkingen: