zondag 30 januari 2011

There's no Atlas like the High Atlas

Dag 65

Na een aantal rustdagen en een groot onderhoud aan de motor, waarbij de achterband, die ik sinds Ouagadougou meesleur, er eindelijk op kon, trokken we de Hoge Atlas in om een bezoek te brengen aan Peter z´n 2de bikershome. Momenteel gewoon een leegstaand huis, maar het was meer te doen om de spectaculaire piste en uitzichten.

Op meer dan 2500 meter hebben de inwoners zelfs licht Aziatische kenmerken en lijken ze steeds minder op Marokanen.
De landschappen en steile smalle bergwegen met soms zeer diepe ravijnen gingen nooit vervelen en we hadden geluk dat er op die hoogte nog geen sneeuw lag en het zelfs vrij warm was, winter in Marokko kan ook meevallen.

 
Het laatste stuk was erg technisch, waarbij het gebrek aan grip in combinatie met de steile afgrond een paar adrenaline-opstoten veroorzaakte, en moe maar voldaan bereikten we de nieuwe asfaltweg terug naar beneden.


2 opmerkingen:

  1. amaai zo steil die afgronden. 'k zou serieus last gehad hebben van hoogtevrees... Blij dat ik vorig jaar niet naar Peter's 2de bikershome gereden ben. Wel heel schoon ja...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Route's opslaan Tony! Het ziet er prachtig uit ginder. Net het nieuws gekregen dat we begin april teruggaan, dus dan kunnen we dit misschien uitproberen, als je er met de auto (buggy) langs kan. Hopelijk is de BMW geleverd tegen dan. Het lijkt me heerlijk om hem daar te roderen :-)

    BeantwoordenVerwijderen