zaterdag 19 februari 2011

Rond Midelt

Dag 84

Na een nachtje in Kasbaa Asmaa in Midelt, sla ik een klein weggetje in dat leidt naar Aouli,maar eerst kom ik een kompleet verlaten mijnstad tegen.

Wat hier zo raar is dat er moderne 3 verdieping tellende gebouwen staan, maar er niemand te bekennen, zelfs niet de alom tegenwoordige kinderen. Uiteindelijk zie ik wel wasgoed hangen en zie ik 1 oud vrouwtje, maar het blijft mysterieus en het lijkt me leuk op verkenning te gaan tussen de huizen en fabrieken. Een andere keer!

Ik kom een 10-tal km verder aan in Aouli, maar aan de voetgangersbrug houdt de piste op, en volgens de bewoners is er geen doorgang naar Ksabi. Dit zou betekenen dat de michelinkaart verkeerd is, wat niet vaak gebeurt.

Ik vind toch een piste Noordwaarts en ga op verkenning.
Eén spoor loopt dood in de bergen bij een aantal proefboringen, grappig is wel dat de beesten die grotten nu gebruiken als schuilplaats.
Onberijdbare pas nabij de proefboringen

Een ander spoor is echter een mooie piste NW naar de R503 asfaltweg. Net voor ik aan de asfalt kom, ga ik echter onderuit op een moddervlakte die ik niet zag aankomen.

Net omdat ik totaal verrast was had ik wel wat snelheid en was de klap hard, de zwaarste crash van deze reis.

Gelukkig is de tenere crashbestendig en kom ook ik er goed vanaf, ik krijg enkel de motor met bagage niet alleen recht, daarvoor is de ondergrond te glad.
Ik wist wel dat er een paar mensen op 2 paarden onderweg waren en na 10 minuten zijn ze bij mij. Eén van hen helpt de motor rechtopzetten, en na het demonteren van het met modder vastgelopen spatbord, kan ik weer verder.
Eens op het asfalt wring in m´n stuur terug recht en dan is het naar de carwash om de dikke kleilaag eraf te spoelen, ik heb geluk gehad, zoveel is zeker.


VOORLOPIG LAATSTE POST:
Ik typ dit vanuit Berkane(vanop het toilet, daar is de beste WiFi ontvangst!) Dit zijn de laatste dagen voor de ferry en ik zal de blog en video´s van de laatste dagen thuis bijwerken (binnen een week dus)
Bedankt om te volgen, deze reis was een groot succes en een levensveranderende ervaring...

6 opmerkingen:

 1. Succes nog met de laatste dagen!
  Het was plezant volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat ge nog ies in Allicante moet passeren :) Sana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja super !!!! Ben alle dagen komen kijken sinds je vertrek in Antwerpen....en ongelofelijk reisverhaal met prachtige foto's filmpjes en teksten...Hoe bereid je je voor op zo een avontuur....prachtig !!! Groetjes Luc Smets

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Luc Smets van Grimaldi, oei,ge gaat die rekening van Senegal toch niet doorsturen? Nee, ik ben blij dat er toch mensen met interesse gevolgd hebben,soms had ik het gevoel enkel voor mezelf bezig te zijn.It get lonely on the road...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tony,

  Heb alles met veel belangstelling gevolgd.
  Tot straks
  filip

  BeantwoordenVerwijderen